Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Savooi Met Pittige Citroen Tahinsaus


Savooikool Recept

Savooi met Pittige Citroen-Tahinsaus

Introductie

Ben je op zoek naar een licht en verfrissend gerecht dat boordevol smaak zit? Zoek dan niet verder dan deze heerlijke Savooi met Pittige Citroen-Tahinsaus. Dit gerecht is perfect voor een snelle lunch of een licht diner, en het is bovendien glutenvrij en veganistisch.

Ingrediënten voor de Savooi

* Een middelgrote savooikool, fijngesneden * 2 theelepels olijfolie * 1/2 theelepel zout * 1/4 theelepel zwarte peper

Ingrediënten voor de Pittige Citroen-Tahinsaus

* 1/2 kopje tahini * 1/4 kopje citroensap * 1/4 kopje water * 2 eetlepels olijfolie * 1 theelepel Sriracha of andere hete saus * 1/2 theelepel zout * 1/4 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze

Savooi

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. 2. Voeg de savooi, zout en peper toe. Kook onder regelmatig roeren, tot de savooi zacht is, ongeveer 5 minuten.

Pittige Citroen-Tahinsaus

1. Klop alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom tot ze goed gemengd zijn.

Serveren

1. Verdeel de gekookte savooi over twee borden. 2. Besprenkel elke portie royaal met de Pittige Citroen-Tahinsaus. 3. Serveer warm en geniet ervan!

Tips

* Voeg voor extra smaak andere groenten toe aan de savooi, zoals wortels, selderij of paprika's. * Voor een romiger saus, voeg een scheutje plantaardige melk of Griekse yoghurt toe. * Serveer de Savooi met Pittige Citroen-Tahinsaus met je favoriete bijgerechten, zoals rijst, quinoa of brood.

Voedingswaarde

Deze Savooi met Pittige Citroen-Tahinsaus is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Het is een goede bron van vezels, vitamine C en antioxidanten. Het gerecht is ook glutenvrij en veganistisch, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met dieetbeperkingen.

Conclusie

Deze Savooi met Pittige Citroen-Tahinsaus is een snel, eenvoudig en heerlijk gerecht dat perfect is voor elke gelegenheid. De frisse smaken van citroen en tahin zullen je smaakpapillen prikkelen, terwijl de savooi een gezonde dosis vezels en voedingsstoffen levert. Probeer dit recept vandaag nog en geniet van een gezonde en smakelijke maaltijd!


Comments